Liberty kit!

Jag har nu sytt klart mitt Libertykit och kunde inviga det på C:s födelsedagsfest. Tjuvtog några bilder på mig själv när jag var på toa (vågar inte riktigt posa in public än..).
Liberty, remade, sytt själv, skjorta, kjol
Inne på C:s toalett ser ni alltså en skjorta sydda av ett av de Libertytyg jag visade upp i ett annat blogginlägg. Skjortan är figursydd, har blixtlås i sidan och korta ärmar. Kjolen är A-formad och sydd i ett rosa bomullstyg som matchade tyget. Här ser man inte riktig kjolen, men den går ungefär till knäna.
Liberty, remade, sytt själv, skjorta, kjol
Jag matchade med burrigt hår och silveracessoarer.
Liberty, remade, sytt själv, skjorta, kjol
Till kitet sydda jag även ett skärp. Jag klippte ut delar av det rosa tyget och Libertytyget, strök på vlieselin och vändsydde skärpet som också fick långa band. Man kan då vira banden runt skärpet och knyta en rosett mitt på. Skärpet är vändbart så man kan även få ett helrosa skärp om man vill.

Liberty versus Remade

Efter att jag skrev mitt Libertyinlägg igår blev jag så himla sugen på att fortsätta sy på mitt projekt så jag slog igen datorn, gick hem och satte mig och sy. Hann med lite effektiv tillskärning innan jag skulle iväg och jobba för TUR mässan. Åh, det kommer att bli klart till imorgon, då skall min kompis C ha kalas så då skall det invigas, skall se till att ta lite bilder innan jag går.

Innan projektet är klart kan man få titta lite på andra tygtryck som Remade själv har ritat och tryckt när hon bodde i Italien. Har för mig att jag har visat de här i bloggen tidigare, men det var nog några år sedan!
Här har ni mina orkidéetryck, hade verkligen en grej för orkidéer där ett tag.
Trefärgstryck var det. Den "bruna" krukan är en blandning av grönt och rosa.
Här i lite mer onaturliga färger, nästan snyggare tycker jag.
Och här mot grön bakgrund.
Åh, när jag fixat en lägenhet skall skall de bli så kul att packa upp mina sy och tryckprojekt. Just nu ligger de nerpackade i lådor i mina föräldrars källare. Jag minns när jag fraktade 6 flyttlådor från Italien, ett galet projekt men det går bara inte att slänga mönster, tryck, prototyper och tyger som man arbetat med.

Liberty, here we go.

Liberty, tyger, Paislsy, Blommor, Art NouveauLiberty, tyger, Paislsy, Blommor, Art Nouveau
Nu kanske ni trodde att jag skulle skriva om frihet, ett revoultionsinlägg kanske var att vänta? Nej, bättre analyser hittar ni någon annastans. Istället tänkte jag prata om LibertyTRYCK!

Den anrika Liberty kommer från England och var i slutet av 1800 talet en starkt drivande kraft till "Art Nouveau". De gjorde asieninspirerade, färgstarka silkestyger i Art Nouvau mönster.
Personligen förknippar jag dem med deras färgstarka tryck och min mammas snyggaste skjortor. När hon var ung investerade hon i figursydda Cacharelskjortor, skjortor som jag kastar mig över idag. Cacharel hade nämligen på den tiden ett samarbete med Liberty och sydde upp skjortor av deras färgstarka mönster.
Jag förknippar märket mycket med små blommönster, kanske för att det var mest de mönstrena min mamma valde. När vi var i Paris nu i Januari investerade jag i lite Libertytyger som jag nu har börjat sy i. I dagarna får ni se vad det är jag sytt ihop, överdelen blev klar igår.
Tills dess tänkte jag visa lite av deras tyger. Något ni kan funder över är vilka tyger ni tror att jag valde när jag var i Paris. Två av dessa tyger köpte jag någon meter av!
Alla bilder på tygerna har jag tagit från Libertys hemsida.


Liberty, tyger, Paislsy, Blommor, Art NouveauLiberty, tyger, Paislsy, Blommor, Art NouveauLiberty, tyger, Paislsy, Blommor, Art NouveauLiberty, tyger, Paislsy, Blommor, Art Nouveau
Liberty, tyger, Paislsy, Blommor, Art NouveauLiberty, tyger, Paislsy, Blommor, Art Nouveau

Några av deras kända blommönster som jag gillar skarpt.
Liberty, tyger, Paislsy, Blommor, Art NouveauLiberty, tyger, Paislsy, Blommor, Art Nouveau
Nåra av Libertys Paisleymönstrade tyger, tryck de också är väldigt kända för.
Liberty, tyger, Paislsy, Blommor, Art NouveauLiberty, tyger, Paislsy, Blommor, Art Nouveau'
Hittade också dessa trycken, väldigt Art Nouveau (Jugend om ni fördrar det) som var grejen där i början på 1900. talet


Svalt i sylandskapet, men sol i söder

Tyvärr har mitt syeri legat lite i lä ett tag, men igår slog jag på symaskinen igen, så förhoppningsvis kommer det snart upp lite syprojekt igen. Tills varmare väder når syvrån så kommer ett foto jag tyg när jag var i Lund som jag inte lagt upp än. Lite nostaligi till någon får man hoppas!
Lund, foton, universitet, kullersten
Morgonsolen sken mot universitetsbyggnaden, skapade blåa skuggor på fasaden som i sig nästan framstår gul.

En quizzkväll till

Det här med quizz börjar bli ett återkommande fenomen i Göteborgsveckan.

quizz, vinst, öl, göteborg

Denna gången ett allmänbildat juristgäng med bihang på Dubliners. Sekreteraren har utsetts och sammanställer laget. Spontant lagnamn: Tre män och en bebis, något vi senare fick ångra.

 

quizz, vinst, öl, göteborg

 

Våra mobiler fick vi snällt stänga av.

 

quizz, vinst, öl, göteborg

 

Glasögon rättades till och koncentrationen höjdes.

 

quizz, vinst, öl, göteborg

 

Det quizzas på.

 

quizz, vinst, öl, göteborg

 

I pausen vann vi en vinare, tisdagkvällen tog en helt ny vändning.

 

quizz, vinst, öl, göteborg

Folk började kasta sina juveler hit och dit. En hamnade i ett ölglas.

 

quizz, vinst, öl, göteborg

 

Detta subitla frieri fick avsluta kvällen.

 

 

 

 


Jil Sander genom Ivan Ivarsson

Funderade just på inlägget från igår om att jag skulle inspireras av Jil Sanders färger. Fast det finns något avkreativiserande av att inspireras av kläder som redan är ett koncept, som redan är klara. Jil Sander måste sannolikt själv ha inspirerats av något när han gjorde kläderna, är det inte roligare att själv titta på helt andra saker och överföra det till exempelvis vad du skall ha på dig en dag.

Tittade på lite kort som jag tagit från en utställning jag var och såg på Göteborgs Konstmuseeum. De ställde ut Göteborgskoloristen Ivan Ivarsson. Han drömde om färg och lär ha sagt att han skulle vilja äta färgen. Som många andra svenska målare från den tiden hängde han ett tag i sydfrankrike. Närmare bestämt var han i Cagnes, utanför Nice. Kommer ihåg att när vi jobbade i Nice tog vi ibland tåget till Antibes, och då stannade vi till i Cagnes, men inte hade jag en aning om att även han måste ha stannat till och gått av där många gånger (om den tågrutten fanns då såklart!). Ivan dog vid bara 38 års ålder, han hade en del livskriser och lär ha vuxit upp med de inspirerande orden "tänk på döden". En period i hans målande svärtade han ner sina tavlar som en symbol för lidande.

Dessa bilder tog jag från utställningen, jag älskar när man får ta kort på utställningar!

Ivan Ivarsson, Göteborgs Konstmuseum, Kolorist, Sydfrankrike, färger.

 

Gult, rött och orange blandat.Ivan Ivarsson, Göteborgs Konstmuseum, Kolorist, Sydfrankrike, färger.

 

Gult, rött och orange med klarblått.Ivan Ivarsson, Göteborgs Konstmuseum, Kolorist, Sydfrankrike, färger.

 

Blått och knallgrönt.Ivan Ivarsson, Göteborgs Konstmuseum, Kolorist, Sydfrankrike, färger.

 

Gillar den tavlan mycket. Kanske mest för att jag känner igen motivet från Göteborg, havet och himlen som flyter ihop, de långa penseldragen och det gröngula huset. Kan inte någon köpa den till mig?Ivan Ivarsson, Göteborgs Konstmuseum, Kolorist, Sydfrankrike, färger.

Gult och vitt


Ivan Ivarsson, Göteborgs Konstmuseum, Kolorist, Sydfrankrike, färger.

Rött, rosa och grönt.

Bilderna är alltså Ivan Ivarsson och korten togs på Göteborgs Konstmuseeum.

Färger à la Jil Sander

Hade nyligen en intervju och fick frågan om vilka färger som kommer till våren, det jag kom på är att jag älskar Jil Sanders färgeufori, så det blev mitt svar.

Mitt svar inspirerade mig själv, älskar verkligen att blanda rosa, orange, klarblått. Skall gräva i mina låder (alla kläder ligger nerpackade) och se till att pigga upp morgondagen, vill blanda gult, orange och rosa!

Jil Sander, färger, inspirationHittade detta kollaget som får fungera inspiration. Bilden är från: "juliahakanssons.blogg.se".

Ni hänger kvar!

Hej där fina läsare!

Var lite nervös för att gå in hit efter mitt spontana blogguppehåll. Tänkte att jag tappat min lilla trogna läsarskara (ni är cirka tio stycken om dagen) efter mitt oannonserade blogguppehåll. Men tänk, ni är kvar och har återkommit nästan dagligen till mitt lilla omgjorda ställe.

Anledningen till mitt uppehåll var oplanerat, hade en lite jobbig helg för cirka två veckor sedan och min inspiration rann av mig. Blev trött och okreativ, och i kombination med kvällsjobb blev bloggen lidande.  Men nu har jag återfått lite energi och insåg att jag saknade bloggen, så nu är jag här. Nästa gång jag tar uppehåll meddelar jag er.

servera, kostym, sjöman,

 

Här kommer en  bild som får symbolisera vad jag har haft för mig senaste tiden. Har serverat på kvällarna. Tycker att min arbetsutstyrsel är ganska fin. Kockjacka med princesskärning, guldknappar som sätts.

 

servera, kostym, sjöman, axelklaffar

 

Det roligaste är att man sätter på axelklaffar (beklagar lite suddig bild). Axelklaffar är coolt, skall sy något med axelklaffar snart.


Födelsedagen i bilder

födelsedag, tårta, presenter, jeans, quiz, l'assasino,
Tårta, odefinierbar typ men god.
Böcker, bästa presenterna. Den ena förstår ni vad den handlar om, den andra är en fransk konstnärs reseskildringar i bilder. Hittade den i Paris, och kom på att så vill jag också börja skildra resor.
födelsedag, tårta, presenter, jeans, quiz, l'assasino,
Skor och skärp från Paris.
födelsedag, tårta, presenter, jeans, quiz, l'assasino,
Av M fick jag dessa sjalar, fem stycken likadana i ett cavallier mönster, ska sy något coolt av dem hade jag tänkt.
Önskade mig gamla jeans, återkommer till vad jag skall göra av dessa.
Födelsedagsmiddag.
Bästa Cissi och jag tog bord och drack öl.
Fina personer kom förbi och quizzade på en bar på andra långgatan. Alla ser verkligen väldigt engagerade ut, de trodde verkligen på vinst.
Jag quizzade med de här trevliga personerna som vi delade piano med, tyvärr vann inte vi heller.

Länkar att inspireras av.

Tänkta tipsa lite om två syställen på nätet och som jag gillar och inspireras av.


Första är bloggen:Caseys Musings

Vet inte egenligen vad musings betyder, men vet att jag gillar Casey. Casey bor i Florida, hon är grymt bra på att sy, och samlar på 50-talsmönster. Just nu kör hon sy-along på sin blogg, där hon och sina läsare syr upp samma klänning. Fast alla med sina tyger.


Caseys elegant musings

Här är Casey själv i en av alla tusen coola klänningar som hon syr.

Caseys musings, påskklänning
En annan klänning hon gjort.

Mönster, caseys elegant musings

Hon gör massa bra tutorials (vad heter de på svenska?), beskrivningar (!) om sakerna hon syr. Allt från hur man får armar mindre pluffiga till hur man klär knappar.

Burda Style

Gamla burda har skapat en sajt för människor som syr. Man kan skaffa ett konto och lägga upp sina syprojekt, grymt  inspirerande sida. Burda känns som ett företag som alltid funnits, min mamma hade gamla burdatidningar, de är hur coola som helts, känns som ett bra företag. Folk skapar sedan album för deras favoritprojekt som de hittat bland alla medlemmar. Folk syr alla möjliga saker, mycket inspirerande.
burda style

Det här sommarsetet hade inte varit fel. Det hittar man här.

Burday

Eller man kanske skall sy något sådant här. Härifrån kommer bilden.

mönster, burda


På Burda kan man även ladda hem symönster. Vissa är gratis. Jag ritar mina mönster själv, men jag har hört att många använder sig av dessa. Man laddar hem dem som pdf, skriver ut dem och tejpar ihop dem efter markeringar.
Detta var bara några av de ställen jag får inspiration från, säg gärna till om ni har tips på några andra bra ställen!


Fina grejer från C!

Fick ett väldigt fint paket från C!
Fotoalbum, bookbinders, klädd bok, tyg, kartong, inslagning
Stor fin kasse från bookbinders, ny affär i staden där en bekant arbetar.
Bookbinders, fotoalbum, present, klädd bok, ljusblå
Frasigt papper, åh.
Bookbinders, fotoalbum, present, klädd bok, ljusblå
Ett underbart fotoalbum, jag älskar färgen.
Bookbinders, fotoalbum, present, klädd bok, ljusblå
Och såhär smarta uppsättninggrejer. Nu skall här pysslas. Tack C!!!

Mönsterpassad klänning

Som jag tidigare hintat om när jag visade de klädda knapparna har jag sytt en till klänning. Nu är klänningen klar och såhär blev resultatet.


klänning, mönsterpassad, myrorna, vintage, skjortmodell, ljusblå.

 

 

Vintagetyg från Myrorna. Symönstret har jag konstruerat själv med utgångspunkt från en klänning som jag gillade. Jag hade alltid roligt i den, hoppas denna klänningen får samma effekt.

 

 

klänning, mönsterpassad, myrorna, vintage, skjortmodell, ljusblå.
Sydde ett band till. Jag har det i håret, men man kan också ha det som skärp.


klänning, mönsterpassad, myrorna, vintage, skjortmodell, ljusblå.

 

Jobbade en hel del med att mönsterpassa tyget. Här ser ni den skjortliknande överdelen, biten som sattes på mönsterpassades så att den passar in med tyget under. Fram sitter fyra klädda knappar.

 

klänning, mönsterpassad, myrorna, vintage, skjortmodell, ljusblå.

 

Armarna är tvådelade med klädda knappar.


Två fickor rundade fickor sitter på. Klänningen är relativt kort, då den är såpass "klädd" tyckte jag att den behövde vara lite kortare.Lite Lonn och Malmööj.

 

Jag har varit en sväng ner mot kontinenten, närmare bestämt i Lund där jag pluggade och i Malmö där halva släkten kommer ifrån. Jag blir så lycklig av att höra skånska, så min rubrik är ren nostalgi.

 

Farfar, sammetsfåtölj

Först var jag och hälsade på Farfar i Malmö. Glömde att fråga om Farfar ville vara med på bloggen, så här ser ni lite av hans arm och hans favoritfåtöljer. Bästa, snällast och piggaste farfarn som finns.


malmö station, metall, designat, rullband,

På morgonen bar det av till Lund med päågatäågen. Malmö station var ombyggd, har har det häng grejer sen sist. Gillade metallicrulltrappan, var tvungen att åka en extra gång, norgevarning på det.


malmö station, metall, designat, rullband, japansktNere på perrongen var det japanskt stuk. Det rörde sig diabilder på väggarna, kändes mycket tokyo.

lund, vänner, studentliv, fika, korridorSen träffade jag upp M. Vi känner egentligen inte varandra från Lund, utan från Geneve. Men väldigt kul att träffas upp i Lund också, dock kommer jag inte ihåg att jag någonsin sett honom i jacka tidigare, vilket får en att inse vad skönt klimat det var i Geneve...

lund, vänner, studentliv, fika, korridor, lund by night


Strosade mot bäddplats genom lund, ett lund by night. Kullerstensgator, gult ljus, massor med nostalgi. Konstigt bara hur stadens befolkning omsätts, var femte år är nästan allt folk utbytt.lund, vänner, studentliv, fika, korridor, lund by night, kullerstensgatorLite studenter irrade runt på kullerstenarna.

lund, vänner, studentliv, fika, korridor, lund by night, kullerstensgatorDenna gatan  kommer man ihåg. Lundagård och domkyrkan där ner till vänster.

lund, vänner, studentliv, fika, korridor, lund by night, kullerstensgatorBästa surprisen, nästan hela GH5 (korridorare från Lunds nation) fick jag möta upp! Med bästa J! Tack för allt!RSS 2.0