Oordningens ordningHäromdagen var jag hemma hos farbror Bertil. Farbror Bertil är egentligen inte min farbror, utan min pappas farbror. Men man kallar honom så.

Som sig bör, enligt god vett och etikett tradition.

I vilket fall.

Jag gillar farbor Bertil. Han har doktorerat i religionshistoria och hans lägenhet består till 95 procent av böcker.
De finns överallt.
Översvämmade bokhyllor och bokbelamrade stolar är hans hemmiljö.
 85+ och påläst som få.

En egenskap vi båda innehar är oförmågan att hålla ordning.
Farbror Bertil är till och med värre än mig.
Eller så har jag bara lärt mig kontrollera den bättre.
I varje fall
så är det ganska rörigt hos honom.
När det skall fikas i vardagsrummet måste det beredas plats från soffan från pappershögar för att kunna sitta. Och för att få plats med aladinasken på soffbordet får buntar med papper, telefonkataloger och diverse anteckningar ge vika.

Häromdagen noterade jag följande rader inramade på väggen, mitt bland alla grejer.

" Bara en dåre håller ordning,
ett geni överskådar kaos"

citatet kommer från P.O Enqusits arbetsrum där Svd varit på besök.


karamell

I lördags var jag bjuden på 60-årskalas. Det var ett tag sedan jag var bjuden på definierad-klädsel-kalas.
 
Här var det alltså smoking som stod på önskelistan. Och inte är väl jag den som är den när det gäller att klä sig i klänning. Symaskinen åkte fram ur gömmerna och nedstående stass snickrades ihop.

                                                                                 I

Liv i röd thaisiden ( sytt långt tidigare)

Veckad kjol i flera lager: foder, tyll och organza.

Har haft en del att göra och sydde ihop alltifråga under lördagen. Jag höll lugnet och drog inte på några skrikande ferrari växlar, det är väl klart man hinner tills kalaset börjar..

På något sätt.

Annars får man väl gå naken, skojade jag.

Men mamma började himla och be till gudarna när hon såg mig komma gående med linningen i ena handen och några meter tyll i andra några timmar innan festen.


Flera gäster på festen ( varav de flesta tillhörde en eller två generationer över mig) knackade mig på axel och sade att jag såg ut som en karamell. Och det omdömet är jag nöjd med.

sjukskriven

För övrigt tänkte jag bara meddela att sekreterar- Eskil varit sjukskriven ett par dagar. Visst influensan som härjar ovanligt tidigt i år, påstod han.

Vissa dagar

Sitter just och inser att ibland matchar inte alla projekt så bra som man hade planerat. Detta efter att ha lämnat ett möte i hast, struntat i tanken att ta en kvällsfika med henrik, för att vara duktig och satsa allt på att inte missa webbseminariet i genuskursen.

I ett blandtillstånd bestående av genomsvettig efter racingcykling genom göteborg, kombinerat med förfrusna minusgradersfingarar loggar jag in på samtalsrummet.

Tomt.

Inte

en

jäkel.

Uppenbarligen fel tid.

Förihelvete. Jag som brutit upp ett möte, hoppat fika och rejsat genom stan. För vad. Ingenting.

Men eftersom jag har ansträngt mig för att uppnå etta dalai:iskt harmonisk  lugn på sista tiden.. så har jag bestämt mig för att inte nedslås. Ska koka lite te, kanske kolla vad cissi har för sig, ha en lugn kväll. Men lite sur är jag ändå.

RSS 2.0