Rip it up.(bild: www.ripitup.se)

Igår kom jag hem från säffla, eller närmare bestämt Wermlandsbro, 7 km från säffle.  Det blev att jag spontant hängde med till en indiepopfestival där i närheten. En liten gullig festival mitt i skogen. Min kompis pojkvän spelar i ett band som uppträdde. Så vi var ett helt gäng som var med bandet. Vi har bott i tält och allt som hör till festival. Och det var jättevackert där, låg precis vid en tjärn mitt i naturen Och så blev det dimma över tjärnen om kvällarna. En kvällen tog vi oss till älgtornet som låg på ängen utanför festivalen.  Åh, Sverige är så vackert. Det var kul och jag träffade en hel del nytt trevligt folk också.

Tyvärr har jag ju ingen kamera nuförtiden så det blir tyvärr inga bilder.

Streetart

Här nere har jag nära kontakt med en sk writer, streetartist kallade vad ni vill. Jag håller mig till det nära intill stenåldriga namnet graffitti.

Mina åsikter kring graffitti är delade. På ett sätt rycks jag ibland med när de går loss om att konsten i de fina rummen är endast för de priviligerade med pengar och konstutbildningar.  Och jag kan tycka mycket graffitti faktiskt är snyggt. På vissa ställen. Graffitti kan besrkivas som de förtrycktas revolt. Man tar tillbaka det offtentligar rummet som öfördelaktigt tillhör rika investerare. Lite Robin Hood över det hela. 

Samtidigt så undrar jag vem är det som bestämmer vad som är konst och var den får  sättas. Är det dem  själva då istället som får agera utan att visa respekt för andra. Och är det offentliga rummet endast ägt av rika investerare? Exempel tåg ägs ju av staten, dvs oss själva. Så när de går loss på dem är det istället fattiga studenter som får betala saneringen genom högre biljettpriser och högra skatter.

Jag lämnar med detta denna diskussion och visar istället på en annan typ av streetart.Häromdagen gick jag förbi denna hänglåsklump. Precis vid ponte Vecchio.

Det måste ju finnas en tanke bakom detta. För det känns orimligt att typ 40 cyklar skulle blivit kapade precis på denna punkt.

Vem har gjort den? Är det en person som snickarat ihop denna konstellation eller var det av slump någon som hängt sitt hänglås där, någon hängde på, sen kom nästa som tyckte det såg coolt ut, och så blev det såhär?

Vad har folk tänkt när det hängt på sitt hänlås där?

Kan det symbolisera något djupare kanske?

Sådant får i varje all mig att tänka till.

Sånt här gillar jag.

Tillbaka till normalt.

Mitt romantiska utfall igår gav effekt. Efter att jag skrivit av mig lite känslor känner jag mig betydligt mer rationell. Här ska inga ogrundade beslut tas..

Och fjärilarna i magen  jag hade igår kan säkert istället relateras till införjobbintervjun jag hade idag med tyskarna. Gick för övrigt väldigt bra och ser fram emot att jobba på mässan pitti filati några dagar framöver. Ger pengar i fickan med.

Går det här bra skall jag se till att de skickar mig till paris i september. Det blir bra.

För övrigt känns livet här nere väldigt fantasktiskt trots hettan. Massor med konst, fest, vänner och vin. I en bra kombination.

Ikväll skall jag även på utomhuskonsert med beethoven. Tänka så kulturell jag är. Och sicilienaren skall hållas på mattan. Inte komma och kasta omkull känslor igen!

RSS 2.0