En smart klant

Nyligen har händelser som bemärkt min vimsighet inträffat. Och samtidigt min förutsägbarhet.

Exempelvis har jag inte sett tillstymmelse till mina nycklar sen i fredags natt. Det sista spår av dem är att jag låste cykeln och låste upp ytterdörren denna fredagsnatt. Det var alkohol med i bilden, kan möjligtvis ha påverkat följande händelsförlopp. För sen dess har nycklarna varit borta. Och efterom jag låste upp dörren med nycklarna borde de rimligen befinna sig i lägenheten.

Igår. lördag, när jag ännu inte hittat dem efter att ha tittat på de vanligasta platserna där jag brukar lägga dem, läs, badrummet, i sängen,  i kökslådan och andra logiska platser,  tänkte jag mest att de kommer nog fram snart. Och jag har alltså sen lördagsmorgon levt på lånade nycklar. Men det är innu inte framme. Inte ens efter morgonens storstädning. 
 
Jag börjar inse att jag få gå och göra en kopia av de jävla metallbitarna av en lägenhetskompis par.  Och så kom jag på att tänka, jävlar, cykelnyckeln var ju också på nyckelknippan. Den har ju ingen annnan. Jag måste väl då bryta upp låset och köpa ett nytt för 200 spänn. Vilket meck, bryta upp lås och grejer.. 

Men se ni! Karin har varit förutseende och hittat en extranyckel i byrålådan under städningen imorse. Jag har liksom koll på att jag inte har koll och hade tagit bort alla viktiga nycklar och nycklarna hem till sverige. Det är inte helt kört för mig..

Laurea - examen

Jag har inte skrivit på ett tag. Och eftersom att jag inte vill att bloggen skall vara ett krav, så skriver jag när jag känner för det.

Men nu märker jag att det sticker i fingrarna, så snart kommer det bli lite mer aktivitet anar jag. Vill liksom bara meddela. Så att min tappra skara på 10 läsare håller hoppet uppe.

Allt är för övrigt väldigt bra. Här är vår vilket idag innebär över 25 grader.

Idag är det  även M´s examensdag. Vi har druckit spumante (champagne) sen klockan elva och redan hunnit med vinsippande i park,  långlunch, musik och sol. Nu är det powernap inför fortsatta festligheter ikväll.

Med jag kommer snart med lite uppdateringar från sista tiden.

Snart.

Champagne i 25 graders sol tar lite på krafterna.

Alltså först, powernap.

Termerna

I söndagskväll åkte vi till termerna. Det är varma, naturliga källor som ligger här i toscana. De ligger en cirka 1,5 timme lång biltur från florens. Nära Siena. Flera ställen har blivit kurorter men Daniele kände till ett ställe som fortfarande var "obrukat".

När vi kom dit var det natt. Månljuset reflekterades i de vita klipporna. Himlen var full med stjärnor. Det var lite kallt ute men i källorna var vattnet varmt. Ca 40-60 grader. Det fanns flera nivåer. Nivåerna högst upp var varmast. Vissa källor vara så små som badkar. Vissa andra var mycket större.

Det var helt magiskt att bada där mitt i natten med kompisar. Så skönt. Kroppen blev som pånyattfödd. Vattnet sägs var mycket hälsosamt. Anledningen till att vattnet blir så varmt, är att det passer ar en vulkan under jorden.. Det är även anledningen till att det luktar sulfat där.

Det var inte så lätt att ta bilder men här kommer en bild med ånga från källorna.

image192


rutig rullgardin

Igår sydde jag om en kjol. Tyvärr har jag ingen "före"-bild. Men tänk en fyra storlekar för stor rutig kjol i enkel sekreterarmodell. Jag betalade en euro-peng för den på välgörenhetsmarknad.


Här är resultatet

image190

Linningen togs bort. Veck syddes om samt övrig passformsfix. Sen lade jag upp den i stil med rullgardin och fäste med knappar och sidenband.

image191

Kjolens premiärkväll blev på jazzklubb. Dock var det inte jazz denna kvällen. Det var detta band. Kubansk musik. Tänk Buona Vista Social Club ( är ganska övertygad att det inte stavas sådär..)

vårkänslor

En av de bästa sakerna med vår är att konstskolor och liknande trevliga inrättningar har elevuställningar. Även om jag även gillar att gå på utställningar där etablerade konstnärer ställer ut, måste jag säga att jag ofta tycker att elevutställningar är mer spännande. Ett myller av olika stilar och oräkneligt antal tankar och idéer ligger bakom arbetena av de olika studenterna.

Igår hade min tryckstudio en sådan utställning. Tillsammans med andra kurser som håller till i lokalerna. På morgonen var jag där och hjälpte till att rigga upp, och på kvällen gick jag dit med Chiara.

image183

Handritade tryck på papp. Min favorit är den upp i högra hörnet. Tyvärr ser man inte så bra.. En kille med grym serietecknarteknik har fångat gamla damer som står i kö till kötthandlaren. Precis som det är.

image184

Handgjorda böcker på olika teman. Framförallt gillar jag den om graffiti ner till vänster. En kille har gjort en insamling av graffittti, framförallt tryck, i staden.

image185

Silkemålning och tygtryck.

image186

Smycken, kläddesign. Tryckkonst.Träbiten i mitten till vänster hittade en kille slängd på gatan. Tryckte text på, gjorde ett hål och stänkte rödfärg.

image187

Jag framför ett av mina tryck.image188

Chiara kollar in några tryck. Orkideer i kaffekoppar...

image189

Sen gick vi hem till mig och åt spaghetti alla vongole. Även Vanessa kom förbi.Observera att vi posar i mammas lammtullströjor. Likadana fast olika färger. Nedskickade av underbara mor når det kom till hennes vetskap att dottern frös om vintern..

sen gick vi ut och drack vin, men kameran blev trött och gick och lade sig..

Nu är det dags.

Lunch är tillagad och har hittat sin plats i min mage. Kaffet är spiskokat och uppdricket. Alla bloggar är inkollade. Inga nya inlägg återstår att förkovra sig i.
 
Nu, NU finns det ingen återvändo.

Nu skall jag återgå till jobbet med att översätta CV´t från engelska till italienska. Det är en del plock, må jag säga. Det är faktiskt tre sidor långt, CV´t alltså, om jag skall marknadsföra mig själv lite. Men då skall jag tilläggga att varenda extrajobb sen årskurs åtta detaljerat står nedplitat i fina kolumner.  Jag kan allt från att sälja fisk,  göra ett trettiotal olika kaffevarianter till att sortera skruvar. Jeevligt breed kompätäns.

Hehe, roligt att jag var TVUNGEN att skriva detta enormt intressanta inlägg. Är det något jag vill skjuta på kanske?


    

Ett plus ett = vårjacka

Jag har en svaghet för handgjort. Tekniker som det inte längre finns pengar för i masskonsumtionens era.

                    image180
Denna duk (loppisfynd) tog någon många timmar att virka ihop.

                image181

En blå jacka (loppisfynd). Fodrad och fint sydd. Dock utan knäppning och trasig i ärmen.

                   image182

Jackan lagades. Virkade bitar syddes på slaget och silverknappar till knäppning.
Min vårjacka!

Vårsol en eftermiddag.

Solen börjar titta fram. Rätt som det är känns saker lättare. Jag märker att jag är lite som nyfödd när solen kommer. Funderar på om det kan ha med det nordiska förflutna. Det sitter i blodet att invänta våren efter en lång vinter.

Häromdagen cyklade jag hemåt. Klockan var väl runt fem-sextiden, eftermiddag. Och så tittar jag framåt. En man tättar gatan framför hans port, meda han pratar med en tjej. Jag slås av detta vackra ljuset,  av den starka vårsolen. Ljus om dagen och gul och magisk på eftermiddagen. Och söker sig in i gränderna.

Mitt hjärta slog en volt av det vackra. Och jag tog ett kort.

                                image179

Söndagsmorgon

Recept på underbar söndagsmorgon

- En sats nybakade scones ackompanjerade med philadelfia och blåbärssylt

- Kaffe latte (gärna gjord av rikitigt starkt gasspisskaffe och mycket varm mjölk)

- En bra bok ( i detta fall bläddervänligt modehistoria av taschen)

- Lugn och ro

image178

Uppdatering

Idag åkte m hem. Trevliga lugna dagar. Pratat mycket. M var på intervju. Lite konst, sol och våldsam verklighet. M kan berätta. Alla är lite chockade och ingen har lust att prata om det. Alla reagerade instinktivt.

Min lägenhetskompis (heter det så?) har även två kompisar på besök. Två trevliga, väluppfostrade tyskar. En av dem är söt också. Lite nordisk sådär. Sånt har jag saknat.

Idag fixade de middag åt mig. Fyllda paprikor och chiantivin. Vielen trevligt.

Frånvaro

Hej ni!

Jag har verkat frånvarande ett tag. Webblogg.se´s webbplatform (vad nu det är.) har tydligen legat nere och inga inlägg har kunnat komma fram. Nu är Maria här. Och det är mycket trevligt. Vi ska nu laga mat men imorgon hoppas jag kunna visa lite fina foton från varma florens (här är runt en sådär 20 grader..).

RSS 2.0