Valentino i Rom

För ett tag sedan var vi rom med skolan och kollade in Valentinos utställning.

Egentligen är jag mer för vintage och personliga kläder. Men jag måste erkänna att man blir imponerad av hans tyger och skrädderi.


Även utställningen dispostion och upplägg nickar jag gillande åt..image5

I ingångshallen till utställningen hängde aftonklänningar på rad längs väggarna
image6

image7


Valentino är ju känt för rött. Här stod röda klänningar uppställda i denna trekantsform. Alla med olika snitt och olika skärningar. Jag tycker effekten med med de guldiga dockorna och röda klänningarna tillsammans var cool. Lika men änds så olika.

Sen att de ser ut som de dyrkar en högra makt med sina armar uppsträckta mot skyn ( finns det en symbolisk tolkning av gud som valentino) är en annan sak att diskuter.

Observera killen med det krulliga håret i ena hörnet. Han heter Danilo och vi går i samma skräddarklass. Han är jättetrevlig och helt underbart duktig på att sy, vilka händer!

image8

image12

Jag gillar skarpt utställningens kompostion med färger och rymd...


image9

En del av uställninge visad även upp valentinoklänningar som olika kändisar använt vid olika tillfällen.
Denna kom jag själv ihåg att jag lade märke till vid en oscarutställning när julia roberts bar den. Hon var verkligen jättesnygg i den!

image10

image11

Denna klänningen gillar jag personligen, förmodligen för att jag är helt såld på tryck nuförtiden. Och vitt och rött, vad kan gå fel..

image13

Jag fastnade för denn dekoration, den kan väl inte vara så svårt att göra något liknande själv..!! Kanske sätta dem som gevär på axelmuddar..

I bakgrunden ser ni en tjej som ni kanske undrar vad hon håller på med. Jag kan meddela att hon tittar på modehusets modeillustrationer i förstoringsglas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0