Laxpaté

Jag älskar laxpaté.

Det funkar till allt, som förrätt, som huvudrätt. Till nyår eller till vardags. Alla blir alltid imponerade av laxpaté, de tror det är enormt avancerat att göra. Förmodligen bara för att de inte testat det själva. Eller så räcker det att det nämns vattenbad i ett recept, så antas det att behöver vara minst årets kock för att ro hem det hela. Så är det inte, laxpaté är sjukt lätt att göra.

Så här gör man: blanda mixad lax, grädde, ägg och annan smaksättning (chili, citron, persilja, vad man vill). Sen sätter du in det i ett vattenbad i ugnen. Med vattenbad menas helt enkelt att man har vatten på plåten där formen står. Sen kan man glänsa. När jag gör laxpaté brukar jag göra stor sats, så lägger jag patéerna i frysen. Bara frysa upp om man vill fixa lyxmiddag. Supert.

Lax, paté, laxpaté, fisk, vattenbad



Lax, paté, laxpaté, fisk, vattenbad, matlagning


Lax, paté, laxpaté, fisk, vattenbad

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0