Fest och kontakten med grannarna

En kväll innan jul lade jag märke till denna lapp som satt i trappuppgången när S:s kompisar hade fest. Jag tycker det säger en del om grannsämjan när man ser på lapparna som sätts upp när någon skall ha fest. Först och främst hör det helt klart till god etikett att sätta upp en lapp innan man har fest, det är också ett mycket strategiskt drag om man inte vill att festen skall behöva sluta klockan tio då någon känslig granne ser festen som en personlig vendetta och ringer grannjouren.
Jag tror det handlar om att grannar inte vill känna sig förbisedda. Även om de inte kanske egentligen inte störs av musiken/sorlet så stör de sig på att de inte blev informerade om något som skulle kunna påverka dem. Det bästa är att skriva att de gärna själva får komma förbi om de har lust, även om de aldrig skulle komma förbi är det omöjligt att bli arg på någon som bjudit in dem till festen.
Den här lappen tyder helt klart på en trevlig trappuppgång. Det bästa är han som undrar om det kommer brudar.

Kommentarer
Postat av: Sara

Ville kommentera på den fina klänningen i förra inlägget. Gillar den verkligen. En färgklick i snöblasket!Det var gött att tjöta lite idag :-)

2011-01-10 @ 22:25:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0